VERWIJZERS

Samenwerken aan pijnklachten

Soms heb je de expertise van andere zorgverleners nodig om een effectieve behandeling voor voetklachten in te zetten. Dat is uiteraard belangrijk voor de patiënt, die gebaat is bij snelle verlichting van de pijnklachten. Maar ook voor de behandelaar kan de professionele kijk van een collega bijdragen aan het stellen van een serieuze en juiste diagnose. Een multidisciplinaire samenwerking in de behandeling van voet- en enkelklachten zorgt voor optimaal herstel. Voet- en enkelechografie is onderdeel van Podozorg IJsselstein. Het  accent van de praktijk ligt op echografisch onderzoek, dat is onze kracht. Wij denken graag mee over de beste zorgverlener of behandelmethode binnen een zorgtraject. Dat betekent dus dat wij ook graag doorverwijzen naar iemand die specialist is in zijn vakgebied.

 

Meer aandacht voor echografie

Echografisch onderzoek van voet- en enkelklachten is nog geen standaardmethode voor medische beeldvorming. Daar willen wij graag verandering in brengen. Podozorg IJsselstein wil meer aandacht voor deze specialistische vorm van onderzoek ter ondersteuning van samenwerkende zorgverleners in bewegingszorg. Echografisch onderzoek is het kan een belangrijke bijdrage leveren aan iedere patiënt met pijn aan voeten of enkels.

 

Doorverwijzen van een patiënt

Voet- en enkelechografie biedt de eerstelijns zorgverlener ondersteuning bij het begrijpen van voet- en/ of enkelklachten. Het consult wordt uitgevoerd door Lisette de Graauw, registerpodoloog gespecialiseerd in echografisch onderzoek van voet en enkel. U kunt uw patiënten met voet- en/ of enkelklachten doorsturen voor een echografisch onderzoek.

De werkwijze is dan als volgt:

  • Geef uw patiënt een verwijzing mee met daarop uw vraagstelling.
  • Uw patiënt kan zelf een afspraak plannen via de online agenda op deze website.
  • Na het consult ontvangt u, in overleg met de patiënt, een terugrapportage met daarin tijdens het consult verkregen bevindingen, verdenkingen en aanbevelingen.

Het echografisch onderzoek is onderdeel van een podologisch consult, een consult is geen vervanging voor een arts of radioloog. Op podologie is vergoeding uit de aanvullende zorgverzekering van toepassing.

Interesse in samenwerking?