CONSULT

Wat kunt u verwachten van een consult?

Vragen & luisteren

We beginnen met het in kaart brengen van de klachten. Uw antwoorden op mijn vragen zijn het startpunt voor verder onderzoek. Het aanwijzen van de pijnlocatie en het omschrijven van de pijn zijn onmisbaar voor het uitvoeren van echografie.

Zien & beoordelen

De volgende stap is voelen en kijken. Voor het onderzoek maak ik gebruik van een echografie apparatuur. Een echo geeft inzicht in de structuren van spieren, kapsels, pezen, banden en zenuwen in de voeten en enkels. Echografie geeft meer inzicht in de klachten.

Beoordelen & uitleggen

Een echografisch beeld is moeilijk te lezen. Er is uitgebreide kennis nodig van anatomie en afwijkingen. Het is mijn specialisatie om een interpretatie te maken van wat we zien en ook om dit begrijpelijk uit te leggen. Het begrijpen van de klacht en vervolgens het inzetten van de juiste behandelmethode dragen bij aan sneller herstel.

Prijzen en vergoedingen

Podologisch consult met echografisch onderzoek (kort)

  • Eenvoudige vraagstelling, bij voorkeur op verwijzing collega.
  • Inclusief advies voor verder beleid/behandeling van de klachten.

  € 85,00 incl. btw

 

 

Podologisch consult met echografisch onderzoek (uitgebreid)

  • Complexe vraagstelling
  • Inclusief advies voor verder beleid/behandeling van de klachten.

€ 115,00 incl. btw

Vergoeding Voet- en enkelechografie

Het echografisch onderzoek is onderdeel van een podologisch consult. De zorgverzekeraar vergoedt een consult bij een registerpodoloog, aangesloten bij Stichting LOOP, uit de aanvullende zorgverzekering. Uw eigen risico wordt niet aangesproken. Voorafgaand aan het consult kunt u zelf nagaan of uw eigen aanvullende zorgverzekering ook daadwerkelijk een vergoeding verleend. Voet- en enkelechografie kan niet aansprakelijk gesteld worden voor de uitkering van de vergoeding.

Vrij toegankelijk of verwijzing?

Weliswaar valt het consult bij Voet- en enkelechografie onder vrij toegankelijke zorg, toch werk ik het liefste op verwijzing van een andere behandelaar (huisarts, fysiotherapeut, podotherapeut, podoloog of pedicure e.a.) met een gerichte vraagstelling. Een verwijzing met gerichte vraagstelling vergroot het resultaat, omdat het ontdekken van de oorzaak een complexe zoektocht is. Met te weinig informatie is het een onmogelijke taak om zomaar alle structuren van de voet en enkel echografisch te beoordelen. Het is belangrijk dat u mij van heldere informatie kunt voorzien tijdens het consult. U kunt zich voorbereiden door gebruik te maken van de informatieve website over voet- en enkelklachten.

Rapportage voor eigen inzicht en voor de behandelaar

Indien overeengekomen ontvangt u een uitgebreide rapportage. Deze is van belang voor het verdere beleid voor uw klachten. Vaak bestaat de rapportage alleen uit tekst en zijn er geen echobeelden toegevoegd, omdat alleen een afbeelding van de echo geen informatie geeft over de context. Mijn beschrijving van de pijnklachten en de echografische beelden is uitgebreid en nauwkeurig. Ik stel geen diagnoses, maar spreek een verdenking die richting geeft aan het zorgbeleid en de behandeling van uw klachten door zorgverleners als de huisarts, fysiotherapeut, manueel therapeut, podotherapeut, podoloog en/of pedicure.

Heeft u nog vragen?